Sisäkorvaistute osa 6: Kutsu leikkaukseen

torstaina 22. toukokuunta 2014 kello 19:11

Uusi päivä ja uudet ajatukset
Moni varmaan tiesikin, että odotin kovasti, todella kovasti KYSin lähettävän minulle kutsun sisäkorvaistuteleikkaukseen. Toivoin tiedon tulevan mahdollisimman pian. Eilen se ei tuntunut enää siltä, et saisin tietoon leikkausajan riittävän ajoissa. Soitimme toisen kerran KYSin aikatauluttajalle ja hän selitti niitä näitä ja kertoi selvästi ettei minulle ole mitään aikaa vieläkään varattunna. Petyin niin rankasti ja masennuin. Yritin sopeutua ajatukseen, että leikkaus saattaa lykkääntyä ruuhkien ym. takia jopa syyskuulle. Olin tänä aamuna psykoterapeutille avautunut tästä harmistuksen tunteesta ja pettymyksestä. Mietittiin yhdessä miten pääsen tästä ajatuksesta ja olosta yli.

Päätin aloittaa tämän päivän avaamalla uuden sivun kirjasta ja keksiä muuta mukavaa eilisen masentavan koettelemuksen sijasta. Yritin keskittyä muihin asioihin ja mietin mitä neulon seuraavaksi. Yritin saada myös otteen arjesta kiinni jotta nuppi kestäisi tämän stressin yli. Pientä flunssaa lukuunottamatta käppäilin postilaatikolle Manu-poikani ja Lotta-tyttäreni kanssa. Tarvitsin muutenkin raitista ilmaa. Naama kun oli niin tukossa kuin olla ja voi.

Yllätys…kö
Postilaatikko oli tavallista enemmän täynnä lehtiä, sanomalehtiä lähinnä. Tunsin samalla jonkin paksun kortin tai kirjeen sormissani. Äkkiä nostin lehtiläjän syliini ja huomasin ensimmäisenä paksun kirjeen. Kirjeen yläkulmassa luki KYS. Silloin tajusin heti, et ”Tää on tää tää kirje! Ei oo totta! EIKÄ, miten se on mahdollista! Eilen iltapäivällä ne sano ettei ole aikaa vielä tulossa, ainakaan hetkeen.”. Piti ihan repiä kirje auki. Halusin nipistää itseäni käteen tajutakseni etten näe unta. Kyllä, se on SE! Kutsu leikkaukseen! Voi hyvä luoja, milloin se on!

Lapussa todella luki kutsu aistinelinsairauksien osastolle keskiviikkona 2.7.2014 aamulla. Takana oli läjä muita lappusia, kuten ohjeita potilaalle, lähete labraan verikokeisiin, jonkinlainen kyselylomake omasta terveydentilasta, kartta, ym.

Voi, mä oon niin helpottunut! Nyt voin ”kuolla” rauhassa. :’D


Yksi kommentti artikkeliin “Sisäkorvaistute osa 6: Kutsu leikkaukseen”

  1. 1 Harri Peltola (23. toukokuuta 2014 kello 11:36):

    Mahtavaa. Ja todella isolla kädellä onnea. Olet rohkea ja raivaat myös muille ovia auki aiheeseen liittyen. On sulla ollut kova projekti ja tietty se jatkuu vielä pitkään. Hyvä kommentti aiemmasta tekstistä, kun lääkäri kysyy, selviätkö 6vk kuulemattomuudesta. Viittomakielinenhän sä olet. Kaksikielinen. Ja eihän tuo tilanne miksikään muutu. On todella epämiellyttävää, että porukka lähettelee sinulle kaikenlaisia negatiivisia videoita. Vuoteen 2012 mennessä oli implantteja leikattu 324000 kappaletta.Ekan kerran implantti on leikattu jo vuonna 1966. Kyllä sieltä huonoja esimerkkejä löytyy, jos niitä kaivelee. Lisäksi löytyy aivan ihmeellisiä uskomuksia ja tietämättömyyttä aiheeseen liittyen. Jos menet hammaslääkäriin, niin voit saada kasvohermohalvauksen. Niinpä. Elämä on. Hieno juttu, hieno päätös. Onnea.


Jätä vastaus