Keskellä myrskyä

perjantaina 7. maaliskuunta 2014 kello 11:23

Tähän ollaan ajauduttu, nimittäin suoraan myrskyn silmään. Osasin kyllä hiukan varautua tähän, mutta nyt vasta ymmärrän miten massiivinen tämä myrsky onkaan. Alussa ajattelin, että voisin murtaa monen ennakkoluulot, mutta väärässä olin. Nyt ymmärrän sen, että tämä näyttää ihmisten todellisen luonteen ja jyvät akanoista erottuvat. Huomasin myös ketkä ovat ystäviäni ja ketkä ei. Järkytys oli suuri. Sulattelen ja käsittelen asiaa psykoterapiassa ja perheeni kanssa.

Mistä siis on kyse
Olen saanut viimeisen kahden viikon aikana paljon palautetta implaprosessiini. Niin hyviä kuin myös huonoja. Mm. minua pyydettiin perumaan leikkaus, ihmiset joita luulin ystäviksi käänsivät selän minulle, kiusattiin näyttämällä Youtube -videoita, jossa useimmiten esiintyy lapsi joka on joko esimerkiksi halvaantunut kasvoiltaan tai pahimmillaan kuollut jostain syystä leikkauspöydälle. Tämän tyyppistä tavaraa tulee joka tuutista.

Minulla on onneksi tukijoukko, joka tsemppaa ja heidän kanssaan voin purkaa tuntoja. Kaikista tärkein on oman perheen tuki.

Olen nyt matkani käännekohdassa, joka sulkee joitakin ovia ja samalla avautuu uusia. Saatoin menettää muutaman kaverin, mutta yritän muistaa ettei oma perhe ikinä hylkää ja saan varmasti uusia ystäviä, vaikka miten pahalta tämä tuntuukin.

Ymmärrän nyt etten voi vaikuttaa kaikkeen, erityisesti viittomakieliseen yhteisöön.

Voimia itselleni, voimia myös niille jotka käyvät saman taistelun läpi!


7 kommenttia artikkeliin “Keskellä myrskyä”

 1. 1 Kea (7. maaliskuuta 2014 kello 12:15):

  Pysy päätöksessäsi, Veera! Sinun prosessi paljastaa ihmisten todelliset luonteet, valitettavasti. Onhan sinulla perhe ja hyvät ystävät sinun tukena :) jokaisen OMA asia hankkiiko implantin vai ei. Muiden ei pidä puuttua, PISTE.

 2. 2 Juha (7. maaliskuuta 2014 kello 17:24):

  tuo oli yllätys, sillä luulin, että tuollaiset kuuluivat menneisyyteen, mutta näköjään ennakkoluulot ovat voimissaan vahvasti. Päätöksesi ei loppujen lopuksi vaikuta heidän elämäänsä, joten heillä ei ole hyviä syitä tehdä näin. Älä välitä muista. Tsemppiä implantin hankintaan. :)

 3. 3 Maarit (7. maaliskuuta 2014 kello 18:47):

  Noin näköjään ihan keskelle myrskyä, mutta oletkin jo varma ja miettinyt pitkään. Joten pidä pää kylmänä ja perhe on aina sun lähelläsi. Heidänhän kanssa sä oot tekemisissä päivittäin. Se tärkein.

  Muut tulee siinä sivussa elämänmatkallesi. Kokemusta rikkaampi vaan…. ja nähdä asiat vaatii viel vähän enempi aikaa. Pääsit jo nyt näkeen elämän nurjankin puolen. Uskon kaikki viel kääntyy valoisammaksi.

 4. 4 j-tek (7. maaliskuuta 2014 kello 19:35):

  Ja kun perheen lisäksi pysyy hyviä ystäviäkin niin hyvä siitä lopulta tulee :)

 5. 5 Auli (7. maaliskuuta 2014 kello 22:18):

  Jaksamisia Veera! Jos haluat jutella, ota vaan yhteyttä. Impla-asia on sinun päätöksesi. Jos sinä haluat sen ja koet tarvitsevasi sen, niin siehä otat. :) Kuten muut ovatkin jo sanoneet, perhe ja hyvät ystävät pysyvät tukenasi. *halauksia*

 6. 6 p3hmis (8. maaliskuuta 2014 kello 10:54):

  Asiaa ja ihmisiä tuntematta sen paremmin, yritä myös laittaa itsesi näiden (entisten) ystävien saappaisiin. Tuskin he ilkeyttään kertovat noista videoista ja kauhutarinoita. Ehkä he todella vain pelkäävät pahinta, eivätkä osaa ilmaista pelkoaan fiksummin? Tsemppiä koitoksiin kaikesta huolimatta!

 7. 7 Sisäkorvaistute – äidin tunnemaailmasta ennen leikkausta (5. syyskuuta 2014 kello 0:07):

  […] kuin ylläkin mainitsin. Mutta tunteet ovat tunteita. Tähän liittyen olen järkyttyneenä lukenut viittomakielisen kuuron kokemasta syrjinnästä, kun hän päätti hakea sisäkorvaistutteita. Hän menetti kavereita pelkästään […]


Jätä vastaus